مطالعه‌ی مناسب برای ایام امتحانات

ساخت وبلاگ

علت بیش‌تر مشکلات آموزشی دانش‌‏آموزان استفاده‌ی نادرست از نیروی فکری و ذهنی است. مهم‌ترین دلیلی که باعث می‏شود مطالب درسی در زمان برگزاری امتحانات فراموش شود، عدم حضور ذهن است. استفاده‌ی درست از نیروی ذهن به همراه یک برنامه‌‏ریزی متناسب و دقیق و به‌کارگیری قواعد اصولی حین مطالعه از مهم‌ترین عوامل به خاطر سپردن مفاهیم و درنهایت موفقیت دانش‌‏آموز در امتحانات است.

این‌که چه‌طور مطالعه کنیم، اولین دغدغه‌ی دانش‌‏آموزان است. قدم اول برای مطالعه‌ی درس‏های امتحانی، تنظیم برنامه‌ی درسی است. درس خواندن نیز مانند مسائل مهم زندگی به برنامه‌‏ریزی نیاز دارد. برنامه‌‏ریزی به شما کمک می‏کند که استفاده‌ی مفیدتری از زمانی که در اختیار دارید بکنید.

برنامه‌‏ریزی را باید با یک هدف آغاز کنید و این هدف باعث ایجاد انگیزه در شما می‏شود. مثلاً تعیین کنید که در مدت‌زمانی که تا شروع امتحانات در پیش دارید، می‏خواهید چه درسی را بیش از همه مطالعه کنید یا در چه درسی ضعیف هستید که باید بیش‌تر روی آن تمرکز کنید. در برنامه‌‏ریزی خود تنها روی یک‏ درس هدف‏گذاری نکنید. این‌که شما یک هفته برای خواندن یک درس وقت بگذارید، ذهن را زود خسته می‏کند و باعث کاهش یادگیری می‏شود. به جای شیوه‌ی تک‌درس، مطالعه‌ی 2، 3 درس را در برنامه‏‌تان بگنجانید. هر چه‌قدر تنوع در زمان‏‌بندی و درس‌ها بیش‌تر باشد بازده ذهن نیز بیش‌تر خواهد بود.

مطالعه‌ی هم‏زمان درس‏هایی که با عدد و فرمول سروکار دارند، شیوه‌‌ی درستی نیست. خواندن شیمی و فیزیک در یک روز ذهن شما را خسته می‏کند و مانع ادامه‌ی فعالیت مغزی شما می‏شود. ترکیب درس‏های مفهومی مثل ریاضی و فیزیک با درس‏های حفظ‌کردنی مثل ادبیات بهترین شیوه برای مطالعات طولانی‌مدت است.بعد از ۴۵ تا ۵۰ دقیقه مطالعه به یک ربع استراحت نیاز دارید. نوشیدن یک لیوان آب‌میوه یا شیر به همراه مواد قندی در زمان استراحت تأثیر مفیدی بر عملکرد مغزی شما خواهد داشت. با خودتان قرار بگذارید که اگر درس را به‌موقع و با یادگیری کامل تمام کردید، به تماشای برنامه‌ی تلویزیونی دلخواه بروید یا موسیقی مورد علاقه‌تان را گوش دهید. پس از این‌که برنامه‌‏ریزی کردید و طول مدت مطالعه را تعیین کردید، به مطالعه مشغول شوید.

چگونگی مکان و زمان مطالعه تأثیر مهمی در فرایند یادگیری شما دارد. همیشه عواملی وجود دارند که باعث حواس‌پرتی ما از موضوع اصلی می‌شوند. یادآوری خاطرات وتخیلات گوناگون که عموماً منشأ محیطی دارند، از مهم‌ترین مواردی است که باعث از دست رفتن تمرکز و حضور ذهن می‏شود. در این زمان صد بار هم که یک نوشته را بخوانید در ذهن ثبت نمی‌شود. برای این‌که ذهن‏تان از موضوع اصلی دور نشود، تند بخوانید؛ البته نه آن‌قدر که چیزی نفهمید. سرعت مطالعه‌ی خود را به‌قدری افزایش دهید که یک درگیری ذهنی مطلوب ایجاد شود. تند خواندن نوعی مطالعه‌ی اولیه است که باعث می‌شود با مفاهیم کلی درس آشنا شوید. یادگیری شما البته باید در طول سال تحصیلی و هم‌زمان با آموزش درس مورد نظر انجام گیرد. یادگیری در این مرحله‌، تکرار مجدد درس و به خاطر سپردن آن در مغز است.

حین تند خواندن، ابتدا چیزهایی را بخوانید که درکشان برای‌تان ساده است. تمام زیرنویس‌ها، پاراگراف‌ها و مطالبی را که مهم به نظر می‏رسند بخوانید. حتی اگر کمی از مطلب را بفهمید، بهتر از آن است که چیزی از آن سر در نیاورید. در یادگیری فرمول‏ها و لغات خارجی به جای حفظ کردن آن‌ها، شکل‌شان را به خاطر بسپارید.

9 راه برای تقویت تفکر خلاقانه کودکان...
ما را در سایت 9 راه برای تقویت تفکر خلاقانه کودکان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sobheomid96 بازدید : 95 تاريخ : يکشنبه 10 دی 1396 ساعت: 1:13